Шоколадово суфле
Продукти:
2 яйца
100гр масло
100гр черен шоколад (85% какао)
40гр пълнозърнесто брашно
2 с.л. кокосова захар
1ч.л стевия
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и стевията.
Шоколада и маслото се разтапят на водна баня. Когато са готови се прибавят към яйцата, добавя се брашното и всичко се разбърква добре. Консистенцията на получената смес трябва да е кремообразна.
Разпределете сместа във формички. Може да се ползват формички за мъфини, като ги пълним на около 2/3ти. Получават се около 8 суфлета.
Най-трудното при приготвянето на суфлето е да накараме средата да остане течна.
То може да се пече веднага или да се замрази.
В случай че решим да печем веднага, печем на 200 градуса в предварително загрята фурна за 10 минути.
Ако решим да го замразим печем на 200 градуса в предварително загрята фурна за 12 минути.
По-лесния вариант е с печенето на суфлето замразено, тъй като при незамразеното е много по-голяма вероятността да изпуснем точния момент да го извадим.
Коментари
Публикуване на коментар