Необходими продукти
За блата:
1 яйце100мл прясно мляко
40гр кокосова захар
1 бакпулвер
2 ванилии
30гр какао
2с.л. лешников тахан (може да се замени с мазнина по избор)
100гр пълнозърнесто брашно
За крема:
50гр черен шоколад (85% какао)70гр масло
2 зрели банана
2 лъжици мед
Енергийна стойност
Посочените количества са за около 9 порции.Всяка порция съдържа приблизително:
калории 109ккал
мазнини 5гр.
въглехидрати 13гр.
от които захари 5гр.
протеини 5гр.
Приготвяне
Блата:Разбиваме яйцето заедно с кокосовата захар.
Добавяме бакпулвера, ванилиите,лешниковия тахан и какаото разбъркваме добре. След това започваме да добавяме брашното лъжица по лъжица, като след всяка добавена лъциа проверяваме консистенцията.

Целта е да получим тесто с консистенция на гъста смес за кекс.
Разстиламе в тавичка (около 22 сантиметрова), в която е сложена хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20 минути или до готовност.
Крема:
Разтапяме шоколада и маслото на водна баня.
Намачкваме бананите и ги смесваме с разтопените шоколад и масло.
Прибавяме 2те лъжици мед (по желание може и повече или по-малко) и рзбъркваме добре.
С така получената смес заливаме готовия блат.

Разнасяме крема равномерно върху блата и прибираме в хладилника да се охлади

Остава да нарежем на парчета и да се насладим на наситения какаов вкус.
Коментари
Публикуване на коментар