Тиквеник

Тиквеник



Вариация на любимия десерт без захар, но мого вкусен и лесен.

Какво ни трябва:

кори за баница
500гр тиква
20  пресни фурми
канела
60 -70гр орехи по желание
мазнина за намазване

Приготвяне:

Настъргваме тиквата в една голяма купа. Махаме костилките на фурмите и ако могат да се белят ги белим, ако ли не няма проблем. Слагаме ги в чопъра и ги накълцваме. Ако фурмите са меки и се белят лесно, не е нужно да минават през чопър могат директно да се смесят с тиквата.
Смесваме фурмите канелата и орехите с тиквата
и разбъркваме добре.

С готовата плънка разтиламе върху кората за баница и навиваме.
Навитите кори редим в тавичка и печем на 180 градуса около половин час или докато прецените, че е готово.
 Хубаво е след като извадите тиквеника от фурната, да го покриете, за да не стане сух.

Коментари