Двуетажен мус

Двуетажен мус

Продукти:

За блатовете:
10-12 пресни фурми
70гр. лешници
70гр. бадеми
50гр. кокосови стърготини

За белия крем:
150гр маскарпоне
4 с.л. кисело мляко
1 с.л мед

За розовия крем:
150гр маскарпоне
4 с.л. кисело мляко
10 малини
1 с.л мед

Приготвяне:

Смиламе сътавките за "блата" в чопър. Получава се ронлива смес.
Резпределяме половината смес по равно на дъното на бурканчета или купички.
Кремовете също приготвяме в чопъра, смесвайки съставките им. 
Към вече подготвените бурканчета разпределяме по равно белия крем. Поръсваме отгоре останалото количество от блата и завършваме с малиновия крем.
Десерта е изключително вкусен, но също така и много калоричен.

Коментари