Двуетажен мус
Продукти:
За блатовете:
10-12 пресни фурми
70гр. лешници
70гр. бадеми
50гр. кокосови стърготини
За белия крем:
150гр маскарпоне
4 с.л. кисело мляко
1 с.л мед
За розовия крем:
150гр маскарпоне
4 с.л. кисело мляко
10 малини
1 с.л мед
Приготвяне:
Смиламе сътавките за "блата" в чопър. Получава се ронлива смес.
Резпределяме половината смес по равно на дъното на бурканчета или купички.
Кремовете също приготвяме в чопъра, смесвайки съставките им.
Към вече подготвените бурканчета разпределяме по равно белия крем. Поръсваме отгоре останалото количество от блата и завършваме с малиновия крем.
Десерта е изключително вкусен, но също така и много калоричен.
Коментари
Публикуване на коментар